Terug naar overzicht

Geen films en series meer via Popcorn Time: wat vindt Avans?

Na geruchten over boetes aan Popcorn Time-gebruikers, is het nu gedaan met de gratis, illegale streamingdienst. Sinds kort zijn de website en app niet meer te gebruiken. Wat vinden Avansstudenten hiervan?

Eind oktober kwamen er berichten naar buiten over het mogelijk opleggen van boetes aan gebruikers van Popcorn Time. Daar bleef het niet bij. Diezelfde week werd de website Popcorntime.io definitief verwijderd.

Emanuelle Bakulu
Derdejaarsstudent International Business and Management Studies

‘Het is balen dat Popcorn Time is weggevallen, want ik gebruikte het zeker een paar keer per week. Door al die enge berichten over hoge boetes had ik het al verwijderd. Het blijft vervelend, want met Popcorn Time kon je heel makkelijk elke serie volgen en iedere film kijken die je wilde zien. Als alternatief gebruik ik nu Netflix, maar dat heeft niet alle films en series. Popcorn Time was lekker makkelijk. Je klikte aan wat je wilde zien en het begon bijna meteen met afspelen.’

Matthijs Nijhoff
Eerstejaarsstudent Sociaal Pedagogische Hulpverlening

‘Ik gebruikte nooit Popcorn Time, want Netflix werkt ook goed, kost niet veel en is bovendien legaal. Dat Popcorn Time nu wegvalt, vind ik voor anderen jammer. Veel mensen gebruikten het en het was een goed platform om films en series te kijken als je weinig geld hebt. Maar ik vind het logisch dat er partijen zijn die de gebruikers boetes willen opleggen, want Popcorn Time is illegaal en als gebruiker werk je mee aan iets dat verboden is. Je weet dat er risico’s aan vast zitten, dus kun je ook verwachten dat er consequenties zijn’

Dilara Demirci
Derdejaarsstudent International Business and Management Studies

‘Dat er misschien boetes zouden komen voor het gebruiken van Popcorn Time zag ik wel aankomen, maar pas in de verre toekomst. Het was dus best confronterend toen ik de berichten las, want Nederland doet vrij weinig tegen illegaal downloaden. Om een boete te voorkomen, heb ik Popcorn Time meteen verwijderd. Sindsdien kijk ik veel minder films, want op streamingsites duurt het zo lang voordat die gedownload zijn. Popcorn Time was een handig programma waarmee je makkelijk in de trein een filmpje kon kijken. En nog gratis ook. Jammer dat het nu niet meer werkt.’

Jolien van Roosmalen
Eerstejaarsstudent Sociaal Pedagogische Hulpverlening

‘Ik hoorde al langer verhalen over mensen die boetes kregen omdat ze illegaal films en series via Popcorn Time hadden gekeken. Dat maakte mij nog niet zo bezorgd, maar ik begon er steeds meer over te horen. Om een boete te voorkomen, heb ik besloten om het programma te verwijderen. Ik denk dat de partijen die het illegaal kijken van films en series willen verminderen, zowel achter Popcorn Time als achter zijn gebruikers aangaan om die af te schrikken. Het werkt, want voordat Popcorn Time uit de lucht werd gehaald, gebruikten al een stuk minder mensen het programma.’

Stremio
Nu dat Popcorn Time uit de lucht is gehaald, wordt Stremio, een vergelijkbare streamingdienst, door veel mensen als alternatief gebruikt. Stremio lijkt veel op Popcorn Time, want ook daarmee kun je de nieuwste films en series kijken. Met de streamingdienst kun je accounts aanmaken en media toevoegen aan je bibliotheek waardoor je films en series kunt bewaren voor een later tijdstip. Daarnaast kun je op de kalender van Stremio zien wanneer nieuwe afleveringen van jouw series verschijnen. Wanneer deze online bekeken kunnen worden, krijg je een melding.

Punt. Of had jij nog wat?

Adm

De huidige versie van PopcornTime (popcorntime.se) heeft net zoveel te maken met Popcorntime als bijvoorbeeld Strem.io. Totaal ander programma.

2015-11-09 18:52:06

Arold Roestenburg

De insteek van de redactie was vooral om erachter te komen of Avansstudenten popcorntime gebruikten en of de diverse waarschuwingen in de media ze bang maken. Ivm de herfstvakantie van veel studenten iets later dan gepland.

2015-11-05 16:13:27

Sander

Meen je dit? Noch de redactie noch de geïnterviewde studenten weten dat popcorntime.se gewoon werkt? Man man man. Misschien voortaan 3 seconden googlen voordat je een artikel schrijft en mensen gaat interviewen

2015-11-04 23:14:45

NSA

Grappig hoe snel mensen bang kunnen worden door bepaalde berichten. Het dreigen door instanties zoals Brein (lol) is al jaren aan de gang, maar het blijft dweilen met de kraan open. Genoeg (gratis) alternatieven voor HD films en series.

2015-11-04 11:54:51

Hendrik

Fout, er is allang weer een andere popcorn time versie online.

2015-11-03 20:10:45

Meer lezen?