Terug naar overzicht

Joanna Newsom laat standaard popmuziek links liggen

De Amerikaanse singer-songwriter Joanna Newsom, een exponent van de zogenaamde freakfolkscene, staat bekend om haar feërieke muziek, haar schrille stem en haar harp. Al jarenlang laat ze de standaard popmuziek links liggen en waagt ze zich aan bizarre arrangementen en onnavolgbare melodieën.

Haar vierde album Divers is daar geen uitzondering op en heeft een aantal luisterbeurten nodig voordat alle puzzelstukjes op z’n plek vallen. Enkele hoogtepunten zijn opener ‘Anecdotes’, afsluiter ‘Time, As A Symptom’ en ‘Same Old Man’, dat gaat over de stad New York. Het lied is gebaseerd op een oude folksong en combineert Joanna’s harp met een banjo.

Joanna Newsom maakt geen makkelijke muziek en Divers vereist de volle aandacht van de luisteraar. Maar het is de investering meer dan waard. Een meesterwerkje.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?