Terug naar overzicht

Studenten IV zoeken oplossing vluchtelingenprobleem

Een plek waar mensen hun oplossing voor het vluchtelingenprobleem kwijt kunnen, dat is vluchtelingenoplossing.nl. Kyra van de Griendt en Stan van de Sanden, beide tweedejaarsstudent Integrale Veiligheid (IV) in Breda, zitten achter deze website. Kyra: ‘In de media wordt het probleem rondom vluchtelingen wel erkend, maar er wordt geen oplossing geboden.’

De IV’ers deden het idee voor hun website op na een uitzending van praatprogramma RTL Late Night. Stan: ‘Ik was er klaar mee dat de vluchtelingenkwestie telkens een probleem werd genoemd. Als het een probleem is, dan moet er een oplossing komen.’

De studenten besloten zodoende een platform te creëren waarop burgers mogelijke oplossingen op regionaal, nationaal en internationaal gebied kunnen plaatsen en waar anderen vervolgens op kunnen reageren. Kyra: ‘Onze missie is om zo veel mogelijk ideeën op de website te krijgen en natuurlijk een mooie en bruikbare oplossing te vinden.’

Samenwerking
Zowel Stan als Kyra zijn actief bij het Dutch Institute for Technology and Security (DITSS). Kyra: ‘Wij hebben hier ervaren dat veiligheidsvraagstukken juist worden opgelost door samenwerking en out of the box denken. Wij denken dan ook dat het antwoord op de vluchtelingenproblematiek niet afkomstig is van één persoon, maar juist een combinatie is van meerdere perspectieven. Maar samenwerking wordt lastig als alleen de overheid zoekt naar een oplossing.’

Ideeën promoten
De studenten hopen dat er veel oplossingen gedeeld worden op hun platform. ‘Als dat gebeurt, zullen we er alles aan doen om de aangedragen ideeën zoveel mogelijk te promoten. Ze overhandigen aan de politiek is het ultieme doel. Een andere mogelijkheid is dat de oplossingen een podium krijgen in de vorm van een bijeenkomst op bijvoorbeeld Avans, bij gemeentes of bij DITSS.’

Punt. Of had jij nog wat?

Stan

Wat ik eraan wil toevoegen is het volgende: Als jij graag je mening ventileert, nodig ik je graag uit dit te doen met enige nut. Geef tips of schrijf een mogelijke oplossing op de site. Dan hebben we er allemaal nog iets aan. Stan

2015-11-20 15:30:23

Stan van de Sanden

T, Ik begrijp werkelijk niet waarom jij het nodig vindt een initiatief af te kraken. Het is een 'standaard forum', omdat het een forum is. Er staan 'slechts' twee oplossingen op, omdat er nog niet aan marketing was gedaan tot vandaag. Stan

2015-11-20 15:28:42

Juliette

Goed bezig Kyra en Stan!

2015-11-20 15:00:43

T.

Eigenlijk is het niets meer dan een standaard forumpje waar na een maand slechts 2 oplossingen geplaatst zijn, waarvan 1 simpelweg zegt vang ze op in eigen land.

2015-11-20 11:29:16

Meer lezen?