Terug naar overzicht

Tilburgse studenten bezorgen demente bejaarden virtuele busreis

Lachende gezichten en veel complimenten voor vier tweedejaarsstudenten Mens en Techniek in Tilburg. Een groep bewoners van zorgcentrum Kanidas in Best is opgetogen over de virtuele bustour waar studenten de techniek voor hebben ontwikkeld.

bus-best-maxDe groep dementerende bewoners kan niet meer op reis met de bus, al zouden ze dat wel graag willen. Zorgcentrum Kanidas besloot daarom een bus te laten maken, zodat ook deze mensen nog ‘op reis’ kunnen.

Stadsbus van hout
‘Met hout hebben ze een stadsbus nagemaakt, het interieur is geleverd door Hermes. Wij hebben vooral gezorgd voor de domotica’, vertelt tweedejaarsstudent Jean Metsemakers. ‘Dan moet je denken aan de sensoren in de bus en het systeem dat er voor zorgt dat de film gaat draaien als iemand in de bus stapt.’

De bewoners kunnen verschillende virtuele tours zien, filmbeelden gemaakt door de videoclub uit Best. ‘Voor ons was dit project een behoorlijke uitdaging’, zegt Jean. ‘We werkten met voor ons nieuwe systemen. Gelukkig kregen we hulp van Avansdocenten.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?