Avansdocent bouwt noodhulptent in Senegal

  senegal3-max
  Eefje Hendriks, docent aan de Academie voor Bouw en Infra, heeft afgelopen week een noodhulptent getest in Senegal. De tent werd ontwikkeld met de hulp van een aantal Avansstudenten.

  Hendriks wilde geen standaard tent maken die gebruikt wordt in elk land. ‘Het moest een speciale tent worden die voldoet aan de behoefte van het land.’ De tent in Senegal is snel op te zetten, variabel in grootte, aanpasbaar aan het klimaat en multifunctioneel. ‘Normaal gaat zo’n tent maar een paar maanden mee. Deze tent kan tien jaar lang blijven staan.’

  senegal2-max
  Het was de eerste keer dat de docent naar Afrika ging. Ze reisde af naar het woestijnachtige noorden van Senegal. De tent werd met veel blijdschap ontvangen door de lokale bevolking. ‘Het was een bijzondere ervaring die ik zo nog een keer zou overdoen. De bevolking was ons zo dankbaar voor de tent dat ze er zelfs allemaal mee op de foto wilde.’

  senegal-max
  Hendriks, is aan het promoveren op het gebied van noodhulp, ontwikkelde de nieuwe noodhulptent met de hulp van Avansstudenten. Als docent deed ze een oproep voor vrije studiepunten. Al snel reageerde een enthousiaste groep studenten van de Academie voor Bouw en Infra. ‘Mijn mailbox stond helemaal vol’, vertel ze.

  Meer artikelen over

           

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  • Wat mooi!