Terug naar overzicht

Fysiostudent gaat met een beurs naar Indonesië

Isaura van der Sanden, deeltijdstudent Fysiotherapie in Breda, is de eerste student van de Academie voor Gezondheidszorg die met een beurs in Indonesië gaat studeren. ‘Ik zet de toon voor Avans. Dit moet ik natuurlijk goed doen.’

Een tijdje geleden is Universitas Airlangga in Surabaya, Indonesië gestart met een eigen beurzenprogramma. Dat programma is voor studenten die gedurende een semester bij de universiteit willen studeren. Zij bieden diverse Engelstalige programma’s aan. Dit jaar heeft voor het eerst een Avansstudent een aanvraag ingediend en ook een beurs toegekend gekregen. Isaura van der Sanden is daarmee de eerste van Avans die bij Airlangga gaat studeren.

Inschrijvingsprocedure
De deeltijdstudent Fysiotherapie heeft er altijd al van gedroomd om te reizen en op die manier veel van de wereld te zien en te leren. Via school kreeg ze te horen dat er een mogelijkheid was om te studeren in Indonesië. Na het lezen van de brochure besloot ze zichzelf daarvoor op te geven.

‘Sinds de zomervakantie ben ik bezig geweest met mijn inschrijvingsprocedure’, zegt Isaura. ‘Ik moest het inschrijvingsformulier invullen en de daarbij behorende documenten invoegen, waaronder studievoortgangresultaten, een motivatiebrief en een aanbevelingsbrief van Avans. Ook moest ik een Engels certificaat halen. Daarvoor moest ik een test afleggen. Mocht ik die test niet halen, dan zou de hele reis niet doorgaan.’

Indonesië
In Indonesië gaat de student het AMERTA Program volgen. Dat is speciaal ontwikkeld voor studenten die interesse hebben in het studeren in een andere cultuur. Het is een combinatie van studeren en fieldtrips. Isaura heeft een eigen vakkenpakket samengesteld, waarin ze een combinatie heeft gemaakt van cultuur en gezondheid gerelateerde vakken. ‘Het is de bedoeling dat ik daarna nog ga reizen’, vertelt de student. ‘Ik heb drie weken vakantie aan mijn semester vastgeplakt om rond te gaan trekken. Er zijn veel verschillende eilanden met andere identiteiten. Ik wil zoveel mogelijk zien en ervaren.’

Verwachtingen
Isaura vindt het belangrijk om te zien hoe Indonesiërs omgaan met patiënten en wil graag leren wat hun visie is. Mocht ze in Nederland Indonesische patiënten behandelen dan weet ze hoe die denken en wat zij verwachten. Ook wil de student zichzelf uitdagen en meer zelfkennis opdoen. ‘Ik ga werken met mensen van over de hele wereld. Ik kan niet wachten om met hen samen te werken en van hen te leren. Een vreemd land kan veel met een persoon doen, ik ben erg benieuwd hoe mij dit afgaat’, zegt Isaura.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?