Terug naar overzicht

Informaticastudenten meten zich met universitaire top

Studenten Informatica max

Na weken intensief geoefend te hebben reisden zes studenten Informatica uit Den Bosch afgelopen maand af naar het Zweedse Linköping om mee te doen aan de Noord-Europese programmeerwedstrijden. ‘De studenten hebben boven verwachting gescoord.’

Tijdens de Noord-Europese programmeerwedstrijden lossen 95 teams in drietallen vijf uur lang een tiental wiskundige problemen op die met informatica te maken. Docent Martijn Schuurmans begeleidde de studenten. ‘Ze hebben eerst meegedaan aan de voorrondes in de Benelux en hebben ook daarna hard getraind om mooie resultaten te halen.’

‘Echt heel goed’

Het niveau van de programmeerwedstrijden is universitair, maar volgens Schuurmans deden de studenten daar niet voor onder. ‘Ze hebben net zo goed gescoord als een derde van de andere deelnemers. Dat is echt heel goed.’

De zes studenten die mee reisden naar Linköping hebben zichzelf aangemeld. ‘Topstudenten’, volgens de informaticadocent. De reis naar Zweden is gesponsord door Nasdaq/Bwise. Schuurmans: ‘Daar zijn we erg blij mee. We willen zeker kijken wat de mogelijkheden zijn om volgend jaar weer te gaan.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?