Terug naar overzicht

Na 44 jaar Avans met pensioen

44 jaar geleden begon Yvonne Alewijnse met werken bij de Sociale Academie in Breda. In 2015 is het dan toch echt tijd om te stoppen. Per 1 januari gaat Alewijnse met pensioen. ‘Het is dat ik moet stoppen. Ik had graag nog een tijdje door willen gaan.’

Yvonne Alewijnse-maxToen en nu
Volgens Alewijnse is er veel veranderd in 44 jaar tijd. ‘Ik weet nog dat er overal typmachines stonden en dat je ongeveer een halve dag bezig was met een brief. Tegenwoordig is het niet meer dan een druk op de knop.’ Ze vertelt dat vroeger alles ook een stuk kleinschaliger was. ‘Iedereen zegt altijd tegen mij: jij werkt hier al zo lang. Jij kent vast iedereen hier? Veertig jaar geleden was dat inderdaad zo. Toen waren er maar driehonderd studenten. Nu is dat een stuk anders.’

Herinneringen
Met veel plezier kijkt Alewijnse, nu werkzaam als senior mederwerkster onderwijsbureau van de Academie voor Algemeen en Financieel Management, terug op de vele jaren bij Avans. De contacten die zijn gebleven met oud-studenten blijven haar mooiste herinneringen. ‘De verhalen die ik hoor van oud-studenten maken mij gelukkig.’ Verder heeft ze bijgedragen aan de oprichting van de kinderopvang in 1982 en heeft ze de opening van de nieuwe gebouwen mee mogen maken. ‘Ik ben altijd met plezier naar mijn werk toe gegaan en vind het daarom zo moeilijk om afscheid te nemen. Avans was en blijft een goede school met ruime mogelijkheden waar je jezelf als student goed kan ontwikkelen.’

Afscheidsreceptie
De afscheidsreceptie vindt vanmiddag vanaf 15.30 uur plaats bij de AKV|St. Joost aan de Beukenlaan in Breda.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?