Terug naar overzicht

Recensie: Wie is toch die nieuwe Kratz?

Hildegard en Karl Kratz besluiten Julien in huis te nemen, nadat zij hun eigen zoon Maikie onder duistere omstandigheden hebben verloren. Julien hunkert naar een gewoon leven, Hildegard naar een gewone zoon. Maar allebei dragen zij een geheim met zich mee dat veel meer gevolgen heeft dan zij kunnen overzien.

Wie het eerste hoofdstuk van De nieuwe Kratz van Gerard van Emmerik leest, blijft meteen met veel vragen zitten. Wie is Julien? Waarom leeft hij nog wel? Wat is er met de zoon van de Kratzen gebeurd? Wie is Neil en wat gaat Julien bij de familie Kratz doen? De lezer die er zijn concentratie niet vanaf het begin bij heeft, zal het boek al snel wegleggen. Te veel vragen, te weinig antwoorden.

Al je vragen beantwoord
Maar de geduldige lezer wordt beloond, naarmate de tijd verstrekt ontdek je meer over Hildegard Kratz en over het verleden van Julien en gelukkig worden uiteindelijk al je vragen beantwoord. Je moet er even inkomen, maar daarna leest je het boek direct uit. Een spannende, literaire roman die je zeker gelezen moet hebben.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?