Terug naar overzicht

Avansmedewerker genomineerd voor sporter van het jaar

Sporter van het jaar_maxDe 55-jarige applicatiespecialist Albert van der Mee is voor de derde keer genomineerd voor sporter van het jaar met een beperking in Breda. Hij is slechtziend en zijn sport is atletiek. De sporter is gespecialiseerd in de werpnummers.

Het afgelopen jaar was erg succesvol voor Van der Mee. Hij behaalde maar liefst tien medailles op diverse Nederlandse kampioenschappen en titels op Open Duitse en Belgische kampioenschappen. ‘Ik werd dit jaar voor het eerst Open Duits kampioen waarbij ik een aantal sterke buitenlandse atleten versloeg. Daar ben ik best wel trots op’, vertelt de sporter. Hij komt uit op de onderdelen kogelstoten, kogelslingeren, discuswerpen en speerwerpen.

‘Oude man’ tegenover twee jonkies
De Avansmedewerker had niet verwacht opnieuw genomineerd te worden. In 2011 is hij al eerder verkozen tot sportman van het jaar in Breda en in 2012 werd hij nogmaals genomineerd. ‘Het is moeilijk in te schatten of ik dit jaar weer win. Qua internationaal niveau maak ik een goede kans, maar ik heb niet bepaald de gunfactor als ‘oude man’ tegenover twee jonkies.’

Stemmen
Via Sportgala Breda kun je een stem uitbrengen. Van der Mee staat onder het kopje ‘Sporter met een beperking.’ De prijsuitreiking vindt plaats op 29 januari tijdens het Sportgala 2015 in het Chassé Theater in Breda. De entree is gratis en iedereen is welkom.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?