Terug naar overzicht

Inhoud en gezelligheid bij nieuwe studievereniging Revenue

De handtekeningen bij de notaris zijn gezet, de financiën zijn rond en de openingsactiviteit nadert. En dat betekent dat de Academie voor Financieel Management (AFM) in Den Bosch een kersverse studievereniging rijker is: SV Revenue.

Voorzitter Martijn van Zoelen, vierdejaarsstudent Bedrijfseconomie, vormt met medestudenten Luuk Schoots en Elinn van Kemenade het eerste bestuur van Revenue. ‘Vorig jaar heb ik rondgevraagd of er animo was voor een studievereniging en die bleek er te zijn. Studenten van AFM hebben behoefte aan meer op school dan enkel lessen volgen. Er is behoefte aan een community.’

De drie studenten hebben een half jaar lang hard gewerkt aan de oprichting van hun vereniging. ‘Het was geen makkelijk traject maar wel erg leuk om te doen. We hebben een beleidsplan gemaakt, onze missie en doelen geformuleerd en sponsoren gezocht’, vertelt Martijn.

Activiteiten
Ook heeft de vereniging een activiteitenplan opgesteld. Martijn: ‘We willen een inhoudelijk programma aanbieden, maar er is natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid. Er wordt sowieso elk blok een borrel georganiseerd en 1 à 2 keer per blok willen we een formele activiteit organiseren. Denk aan gastsprekers, het bezoeken van bedrijven en meet & greets met interessante mensen uit het werkveld.’

Waarde
Het bestuur hoopt voor het einde van het schooljaar vijftig leden te verwelkomen en benadrukt graag de toegevoegde waarde van het lidmaatschap. ‘Revenue betekent omzet in het Engels. Een passende naam want als je lid bent van SV Revenue heb je waarde gecreëerd.’

//

//

//

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?