Terug naar overzicht

Recensie: Dagboek van een vleesjunk

Vleesverlangen-max

Marijn Frank, presentatrice van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde, is een zelfverklaarde vleesjunk. En dat terwijl ze haar eigen dochter vegetarisch opvoedt. Maar waar komt haar obsessie met vlees eigenlijk vandaan?

Dát onderzoekt ze in de documentaire Vleesverlangen. Frank loopt stage bij een slachterij waar ze geconfronteerd wordt met de realiteit achter het stukje vlees op haar bord: het doden van een dier. Daarnaast spreekt ze met onder meer een slager, een chef-kok, een overtuigd vegetariër en een therapeut. Bijzonder is ook de uitslag van een MRI-scan die ze laat maken, want de presentatrice blijkt vaker aan vlees te denken dan aan seks.

Moreel besef
Vleesverlangen documenteert op eerlijke en intieme wijze de persoonlijke zoektocht van Frank. De film is geen aanklacht tegen de vleesindustrie en ageert niet tegen dierenleed, maar brengt de kijker zonder waardeoordeel wél wat moreel besef bij. Een aanrader!

Wil jij deze documentaire ook graag zien? De enige vertoning in Brabant wordt georganiseerd door Pop Up Cinema, op vrijdag 22 januari om 20.30 in De Nieuwe Vorst te Tilburg.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?