Terug naar overzicht

Studenten CMD ontwikkelen nieuwe generatie seksspeeltjes

‘De markt voor technische seksspeeltjes wordt steeds groter, docenten gaven ons de opdracht nieuwe dingen te ontwikkelen daarvoor’. Jasper van Halst is een van de eerste- en tweedejaarsstudenten Communication & Multimedia Design (CMD) in Breda die zich een week verdiept heeft in de wereld van de dildo’s. Vandaag presenteren de studenten hun werk tijdens Freespace.

sextoy-cmd-max

‘Onze vibrator reageert op geluid. Je kunt hem dus aansluiten op bijvoorbeeld een iPod. Hoe harder het volume, hoe sneller de vibratie’, legt Jasper uit. Ook andere CMD’ers moesten naar een sekswinkel om aan materiaal te komen. Zo is er een groepje dat een kunstmatige vagina heeft aangesloten op een joystick en hebben andere studenten een spel ontwikkeld waarmee de kracht gemeten wordt van hoe hard iemand een dildo heen en weer beweegt.

boter kaas eieren - cmd - max
Boter, kaas en eieren
Van een heel andere orde is de opdracht die de groep van eerstejaarsstudent Annelinde Poeliejoe meekreeg. ‘Wij moesten in vijf dagen tijd een versie van Boter, kaas en eieren maken die je speelt tegen de gevel van het schoolgebouw.’ De studenten programmeerden een spel waarbij je tegen de computer speelt en plakten alle ramen van het gebouw aan de Lovensdijkstraat af met bakpapier. ‘Dat maakt het licht van de autolampen die we in het gebouw hadden staan wat diffuser.’ Hoewel Boter, kaas en eieren een simpel spelletje is, hadden de studenten de tijd hard nodig. ‘Er kwam veel programmeerwerk bij kijken. De computer moest wel een beetje slim zijn en tegenpartij kunnen bieden. Ik kan niet programmeren maar andere leden in de groep wel. Die hebben goed werk geleverd.’

lovetap-cmd-max
Love Tap
Echt een totaalbeleving ervaar je als bezoeker bij Das Bierfabriek. Een groep tweedejaarsstudenten, onder wie Joris Wijnen, ging aan de slag met het onderwerp ‘Bier 3.0’ en zij presenteren vandaag vier bij elkaar horende belevenissen. ‘Aan het begin van de week hebben we op bierviltjes zitten brainstormen wat je eigenlijk allemaal nog meer kunt doen met bier. Uiteindelijk kwamen we onder meer op de Love Tap. Dat is onze variant op alle online datingtools. Met Love Tap kun je matchen op biersmaken en die samenbrengen tot een nieuw brouwsel.’ Een andere belevenis van Das Bierfabriek is de Alcoholic Experience. ‘Je ervaart dronkenschap zonder gedronken te hebben.’ In de gang lopen mensen met een virtual reality-bril inderdaad te zwalken. ‘En we hebben ook nog gebeurtenisbier. Bier dat speciaal gebrouwen wordt ter herinnering van een speciaal moment, met echt de smaken die je aan toen doen denken.’

bierbelevenis-cmd-max
De Freespace expositie van CMD is nog de hele dag te bezoeken op de Lovensdijkstraat.

Punt. Of had jij nog wat?

Norbert

Impressie van Boter, kaas en eieren op en tegen LA gebouw: https://youtu.be/U-XSGhwhsgk

2016-01-29 18:12:24

Meer lezen?