Terug naar overzicht

SV Oase borrelt met het bedrijfsleven

SVOASElogo-maxBorrelen en tegelijkertijd een stageplek scoren? Studievereniging Oase organiseert vrijdag 29 januari een speciale Vrijdagmiddag Netwerkborrel voor studenten Bedrijfseconomie en verschillende financiële bedrijven.

Volgens Jordy van Peer, voorzitter bij SV Oase, is het hoogtijd voor een netwerkborrel. ‘We organiseerden altijd het sponsordiner, waarbij studenten met bedrijven gingen dineren, maar de animo daarvoor liep terug. We wilden weer iets doen om meer contact te krijgen met deze bedrijven.’

Te weinig vanuit Avans
De studievereniging vindt dat er vanuit Avans te weinig wordt gedaan om studenten kennis te laten maken met het werkveld. ‘We hebben twee keer per jaar de speeddates. Die zijn verplicht en dus drukbezocht, maar dan houdt het wel op. Wij wilden een laagdrempelig evenement organiseren.’

Spelrondes
Om te voorkomen dat de studenten tijdens de borrel bij elkaar blijven hangen, heeft de organisatie een spel bedacht. Studenten krijgen drie nummers die gekoppeld zijn aan tafelnummers. Elke tafel heeft vijf deelnemers, zowel studenten als relaties. Jordy: ‘Tijdens drie spelrondes van vijftien á twintig minuten vuurt de studievereniging leuke, actuele en bedrijfsgerichte vragen af, waarbij de studenten worden getriggerd om het gesprek aan te gaan met de bedrijven. Hierdoor is de drempel weg om een conversatie te beginnen.’

Vrijdagmiddag
De Vrijdagmiddag Netwerkborrel vindt 29 januari vanaf 16.00 uur plaats in Café Publieke Werken aan de Sint Annastraat 12 in Breda. SV Oase wil de borrel ieder half jaar terug laten keren.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?