Terug naar overzicht

Vrienden van Bengels houden droom in leven

Een eigen kapperszaak beginnen was een droom voor Rob Roovers, oud-Avansstudent Communication & Multimedia Design, en Bas Houweling. Een wens die in 2015 werkelijkheid werd met de opening van Bengels aan de Haagdijk in Breda. Helaas spatte de droom in januari uiteen toen Bas plotseling overleed. Nu zijn vrienden van Bas een inzamelingsactie begonnen om de salon open te houden.

De broer van Rob, Hans Roovers, is één van de initiatiefnemers van Vrienden van Bengels. Hij vertelt: ‘Bas en Rob werkten allebei bij Kinki Kappers. Ze wilden een eigen zaak openen, geheel in eigen stijl. Ze zijn een lening aangegaan en hebben een VOF opgezet, dat betekent dat ze allebei financieel aansprakelijk zijn voor de zaak.’

Huiselijke sfeer
In juni 2015 kwam de droom van Bas en Rob uit. ‘Het was een beginnende onderneming, maar het liep goed. Er kwamen ook veel studenten langs. Bij Bengels hangt een warme, ongedwongen huiselijke sfeer, een plek waar je tot jezelf kunt komen en als een betere versie van jezelf weer naar buiten gaat.’

Helaas kwam vlak na de feestdagen het nieuws dat Bas plotseling is overleden. Myrthe Gellvoet, een vriendin van het kappersduo en student Communicatie bij Avans: ‘Niemand zag het aankomen. Het is een groot verlies voor vrienden, familie en voor de zaak. Bas was een jongen die geen vijanden kende en iedere dag begon en afsloot met een lach.’

Droom in leven houden
Met het overlijden van Bas kwam Bengels in zwaar weer. Hans: ‘Alle kosten van de salon rustten opeens op Robs schouders. Zonder hulp zou een faillissement snel volgen. Om de droom van Bas en Rob in leven te houden, zijn we geld gaan inzamelen. Niet alleen online, maar ook door het organiseren van verschillende feestjes.’ Binnen twee dagen werd er al meer dan 5000 euro gedoneerd via de donatiepagina.

Overdonderd
Volgens Hans is Bengels de plek waar Bas het liefste kwam. ‘We willen hier mooie herinneringen met elkaar delen aan onze vriend. We zijn overdonderd door het grote succes. Rob kan alle steun goed gebruiken.’

Vriendin Myrthe laat weten dat Rob erg ontroerd is. ‘Na het overlijden van Bas was het de noodzaak zo snel mogelijk alles weer op de rit te krijgen, hij vond het dan ook fantastisch om te zien hoeveel steun hij kreeg van alle mensen om hem heen, de vrienden van Bengels.’

Doneren kan nog steeds via de Vrienden van Bengels.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?