Terug naar overzicht

Christelijke studentenvereniging Ichtus wil discussiëren

Ichtus - max
Naast talloze studieverenigingen telt Breda ook vier studentenverenigingen, waaronder de christelijke vereniging Ichtus. Met een speciale Alpha-cursus willen ze studenten kennis laten maken met het geloof.

‘Het is voor christelijke studenten soms moeilijk om contact te leggen met andere studenten die bezig zijn met het geloof. Op school hoor je mensen er niet echt over’, weet bestuurslid van C.S.V. Ichtus, Nicole van de Raa, te vertellen. ‘Bij Ichtus vinden ze die aansluiting wel.’

De 33 leden van de studentenvereniging borrelen iedere dinsdagavond en twee keer per maand praten ze met elkaar over de Bijbel. Vanaf woensdag 2 maart organiseren ze een Alpha cursus waarbij ze met gelovigen én niet-gelovigen het gesprek aangaan.

Niet bekeren
Nicole: ‘We willen studenten kennis laten maken met het geloof. We gaan in op de hoofdpunten van het christelijk geloof. Onze studentenvereniging vindt het interessant om de discussie aan te gaan met studenten die niet geloven, zodat we meer leren over hun kijk op religie en zodat wij kunnen delen wat wij geloven. We willen open gesprekken waar alle meningen welkom zijn. Ook willen we hen graag laten zien dat geloof nog steeds actueel is en niet alleen iets van vroeger, dat vooroordeel heerst wel.’

Interesse? De introductieavond is op woensdag 2 maart vanaf 18.30 uur aan de Snellenshof 39 in Breda. Daarna zal de cursus wekelijks terugkeren tot en met 20 april.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?