Terug naar overzicht

Facebook is uit, Snapchat is in

Steeds meer jongeren tussen de 18 en 24 jaar oud stappen over van Facebook op Snapchat en Whatsapp, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Lange tijd werd gedacht dat alleen Facebook te kampen had met vertrekkende jongeren, maar ook op Twitter en LinkedIn wordt deze groep gebruikers minder actief, zo blijkt uit cijfers van 2015.

Elf miljoen jongeren
Slechts 16 procent van de huidige Facebook-gebruikers is tussen de 18 en 24 jaar oud. Ter vergelijking: bijna de helft van alle mensen op Snapchat zit in die leeftijdscategorie. Sinds 2011 hebben meer dan elf miljoen jongeren Facebook verlaten.

Jongeren geven aan liever in andere netwerken te communiceren dan Facebook omdat: ouders dan minder zicht hebben op wat er wordt gedeeld, ze niet willen dat foto’s voor de rest van hun leven online staan en ze ook al bezig zijn met werkgevers die sociale media bekijken voordat ze iemand aannemen.

Ook de Punt-redactie volg je sinds kort via Snapchat!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?