Terug naar overzicht

Meer studentes met suikeroom

Het aantal Nederlandse studenten dat hun studie financiert met geld van een suikeroom is het afgelopen jaar flink toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van sites die zich specialiseren in de bemiddeling tussen zogenaamde ‘sugar daddies’ en ‘sugar babies’, zo is te lezen op de website van het AD.

Sugardating draait in het kort om gezelligheid in ruil voor geld. Het idee? Oudere, succesvolle mannen en vrouwen met weinig tijd voor een relatie leggen jonge meiden of jongens in de watten. In Amerika al jaren gebruikelijk, maar dit fenomeen is pas sinds enkele jaren in opkomst in Nederland.

Afschaffing studiefinanciering
De populariteit van sugardating lijkt een impuls te hebben gekregen na het verdwijnen van de studiefinanciering. De van oorsprong Amerikaanse website SeekingArrangement telde februari vorig jaar nog zo’n 15.000 Nederlandse leden, inmiddels zijn dat er bijna 21.000.

Ook Dick Krijnen van de Nederlandse website Suikerarrangement, onderschrijft het beeld. ‘Je ziet dat de verhouding suikeroom-suikernichtjes recent van 1 op 4 naar 1 op 5 is gegaan.’ Hoeveel studenten er exact bij hem staan ingeschreven, weet hij niet. ‘Maar de grootste groep suikernichtjes is tussen de 18 en de 28 jaar oud, dus daar zitten ongetwijfeld studenten tussen.’

Ervaring
Een van die studenten is de 21-jarige ‘Betty Boop’ uit Rotterdam. ‘Ik ben student en ik had geld nodig.’ Tijdens een eerste afspraakje houdt ze hooguit de hand van haar afspraakje vast, maar ‘later kan dat ook zoenen worden als het echt klikt’, vertelt ze aan het AD. ‘Ik ben tot nu toe slechts met één man verder gegaan. Hem zie ik nu drie keer per week.’

Punt. Of had jij nog wat?

ww

Er zouden 22000 studentes of studenten op deze manier door 'suikerooms' geholpen worden. Aan dure cadeau's en dergelijke. Volgens mij is dat getal een marketing trukje. Als er zogenaamd zo veel zijn dan kan je je ook zo gedragen.

2016-03-31 17:33:02

Bas van der Voort

Eigenlijk is dit het principe van niet geregistreerde prostitutie. En pas dit wel binnen de wet? overeenkomstenrecht - "aanschaf van goederen en/of genot van diensten tegen betaling". Daar valt dit toch onder? Moraliteit is tevens ver te zoeken.

2016-02-22 13:49:31

Student

Een suikeroom (of oom's) hebben is niets anders dan een prostituut zijn die het goed voor elkaar hebben.

2016-02-20 20:54:48

aaaa

"Hoeveel studenten er exact bij hem staan ingeschreven, weet hij niet" Onzin natuurlijk of het is wel erg slecht georganiseerd. Maar goed, suikeroom? Je levert gewoon je lichaam uit voor geld. Prima als je dat wilt maar mij niet gezien.

2016-02-19 16:24:43

Meer lezen?