Terug naar overzicht

Punt deelt bloemen uit op Avans

Valentijnsdag mag dan gisteren geweest zijn, op Avans hangt de liefde nog steeds in de lucht. En daarom deelde de redactie van Punt drie prachtige bossen bloemen uit. Kantinejuffrouw Henny, docent Cees en student Maud werden verrast vandaag.

De eerste die vanochtend verblijd werd met een bloemetje was kantinejuffrouw Henny, die op de Bredase Avanslocatie De Bijster werkzaam is. Astrid Damen, evenementenorganisator op Avans, en haar collega’s vinden dat Henny het verdient rond Valentijnsdag eens extra in het zonnetje gezet te worden, omdat ‘ze ons iedere dag verwent met heerlijke gerechten!’

Henny reageert vol verwondering. ‘Ik vind dit heel lief maar dat hadden ze echt niet hoeven doen!’ Volgens Astrid is Henny een bijzonder mens. ‘Ik vind het fijn om te zien dat ze de waardering krijgt die ze verdient. Henny weet precies wie wat lekker vindt op De Bijster. Als ze er even niet is, vraagt iedereen zich af waar ze blijft en vooral wanneer ze weer terugkomt.’

ValentijnsdagHenny-max

Rode rozen
‘Rozen zijn rood, violen zijn blauw, Cees kan nakijken en doet het gauw!’ Met dit prachtige gedicht eerde student Ad van Doorn zijn docent Cees Voorbogt. ‘Hij heeft mijn verslag nagekeken en wil hier extra aandacht aan besteden in en buiten de lessen. Daarom zou ik het enorm waarderen als de heer Voorbogt een leuk bosje rode rozen krijgt op Valentijnsdag!’, aldus Ad.

Cees Voorbogt, als docent verbonden aan de Academie voor Deeltijd, kon het gebaar wel waarderen. ‘Tof dat hij dit gedaan heeft. Sommige studenten hebben een duwtje in de rug nodig en dat heb ik hem gegeven.’

ValentijnsdagCees-max

Al anderhalf jaar samen
De laatste die vandaag in het zonnetje werd gezet, is Maud. De tweedejaarsstudent Communication & Multimedia Design in Den Bosch kreeg een prachtige bos bloemen namens haar vriend en studiegenoot Ben. Het koppel is bijna anderhalf jaar bij elkaar. Ben: ‘Onze relatie is hier op school in het eerste jaar ontstaan en we zijn nog steeds heel gelukkig.’

Maud had het gebaar niet verwacht maar is erg blij met de bloemen. ‘Dit jaar hebben we Valentijnsdag niet heel uitgebreid gevierd en dan is dit wel een extra verrassing. Maar Ben doet vaak van die lieve dingen voor me.’

ValentijnsdagMaud-max

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?