Terug naar overzicht

Recensie: Familieweekend is voorspelbare klucht

familieweekend-max
Familieweekend, de leukste komedie van 2016. Zo prijzen de makers van deze Nederlandse klucht hun film aan. Helaas is Familieweekend een film die je geen enkel familielid toewenst.

De film Familieweekend gaat over de rijke weduwnaar: Pieter Severijn (Derek de Lint) die zijn volwassen kinderen uitnodigt voor een familieweekend met de aankondiging dat hij belangrijk nieuws heeft voor Roderick (Dirk Zeelenberg), Fleur (Jelka van Houten) en Benjamin (Tim Haars). De conclusie is snel getrokken: eindelijk gaat hun vader het familiefortuin verdelen. Vol verwachting vertrekken ze naar het landgoed, maar eenmaal aangekomen wacht hen een vervelende verrassing. Vader blijkt namelijk een jongere vrouw aan de haak te hebben geslagen; de ordinaire Bonnie (Jennifer Hoffman). De drie kinderen Severijn vermoeden dat Bonnie alleen uit is op het geld van hun vader, hun erfenis en doen er alles aan haar te ontmaskeren.

Stereotypen
Familieweekend is een zeer voorspelbare klucht waarin alle mogelijke stereotypen en situaties voorbij komen. Van coke snuivende kunstenaar, tot uitkeringstrekkende asocialen. Van grappen over viagra tot een voor de hand liggend vrijgezellenfeest inclusief bezoek aan de stripclub.

Als de film bedoelt is om een bioscoopzaal aan het lachen te krijgen, dan is het een grote mislukking. Liggen de ambities wat lager en is het zoals hoofdrolspeler Dirk Zeelenberg in Jinek zei ‘een lekkere wegkijkfilm’ dan is de missie geslaagd. Zelden komt het voor dat je zo graag weg wil kijken van het witte doek.

Familieweekend draait vanaf vandaag in de bioscoop.

Punt. Of had jij nog wat?

Angelique

Gisteren met mijn man en dochter (12) naar de film geweest. Wij vonden de film alledrie echt heel leuk. Een feelgood film. Heel flauw om de film zo af te kraken.

2016-02-25 15:59:16

Meer lezen?