Terug naar overzicht

Recensie: Gods of Egypt duurste flop van 2016

GodsOfEgypt_DOM_Trailer2_1080pV2 1786.tif
Maar liefst 140 miljoen dollar aan productie- en marketingkosten is er gespendeerd aan Gods Of Egypt. Maar of dat de film ook echt goed maakt?

Het actiespektakel vol computereffecten speelt zich af tijdens de hoogtijdagen van het Egyptische rijk met zijn farao’s en vele goden, maar is nergens te betrappen op een enige overeenkomst met de werkelijkheid.

Boos kijken en vechten
De hoofdrol is voor Gerard Butler die hetzelfde doet als in alle films sinds zijn rol in 300: boos kijken en vechten. Deze keer als een meedogenloze god die tegengewerkt wordt door een groep stervelingen en andere goden.

Wat is Gods of Egypt een zielloos vehikel voor opzichtige special effects, slecht acteerwerk en een belabberd script. Het is de goden verzoeken. Kennelijk kost het 140 miljoen dollar om de filmflop van 2016 te maken.

Gods of Egypt draait vanaf vandaag overal in de bioscoop.

Punt. Of had jij nog wat?

Micheal Bay

Draaien op special effects doet tegenwoordig elke film. Een goed verhaal is nog maar voor een enkele film weggelegd.

2016-02-25 21:07:54

Meer lezen?