Recensie: Vuurpreek kan zich meten met de Hongerspelen

  vuurpreek-banner
  Een post apocalyptische wereld waarin een sterke jonge meid het opneemt tegen een groep overheersers… Vuurpreek is niet het langverwachte nieuwe deel in de succesvolle Hongerspelen-trilogie, maar het eerste deel in een nieuwe reeks spannende boeken.

  Het speelt zich af in een wereld waar alleen meer tweelingen worden geboren. Elke tweeling bestaat uit een gezond mens (Alpha’s) en iemand met een mutatie (Omega’s). De tweelingen worden van elkaar gescheiden want Alpha’s willen niet omgaan met Omega’s en onderdrukken hen. Maar als je de ene helft van een tweeling dood, zal ook de andere sterven. Dat brengt hoofdpersoon Cass in een lastig parket want haar broer staat bekend als een van de meest gehate leiders van de Alpha’s.

  Plotwendingen
  Vuurpreek stijgt boven soortgelijke boeken uit doordat Haig zichzelf niet verliest in het schetsen van een andere wereld, maar dichtbij de karakters blijft. Neem daarbij een aantal verrassende plotwendingen en genoeg actie en je kunt spreken van een prima verhaal.

  Meer artikelen over

        

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.