Terug naar overzicht

Recensie: Vuurpreek kan zich meten met de Hongerspelen

vuurpreek-banner
Een post apocalyptische wereld waarin een sterke jonge meid het opneemt tegen een groep overheersers… Vuurpreek is niet het langverwachte nieuwe deel in de succesvolle Hongerspelen-trilogie, maar het eerste deel in een nieuwe reeks spannende boeken.

Het speelt zich af in een wereld waar alleen meer tweelingen worden geboren. Elke tweeling bestaat uit een gezond mens (Alpha’s) en iemand met een mutatie (Omega’s). De tweelingen worden van elkaar gescheiden want Alpha’s willen niet omgaan met Omega’s en onderdrukken hen. Maar als je de ene helft van een tweeling dood, zal ook de andere sterven. Dat brengt hoofdpersoon Cass in een lastig parket want haar broer staat bekend als een van de meest gehate leiders van de Alpha’s.

Plotwendingen
Vuurpreek stijgt boven soortgelijke boeken uit doordat Haig zichzelf niet verliest in het schetsen van een andere wereld, maar dichtbij de karakters blijft. Neem daarbij een aantal verrassende plotwendingen en genoeg actie en je kunt spreken van een prima verhaal.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?