Terug naar overzicht

Academielezing: tegenstellingen in een radicaliserende samenleving

Waarop is radicalisering een reactie? Op uitsluiting of onderdrukking? En waarom wordt radicalisering vaak geassocieerd met religie? Deze vragen en meer komen aan bod tijdens de Avans academielezing ‘Radicalisering: het is maar hoe je het bekijkt’.

Spreker Ad Schenkels, projectmanager van de Academie voor Veiligheid en Bestuur (AVB), zal met het publiek proberen radicalisering vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Want hoe kunnen we ons meer met elkaar verbinden in een radicaliserende samenleving, waarin scherpe tegenstellingen steeds meer de boventoon voeren?

Schenkels: ‘Een complex thema als radicalisering verdient het om vanuit verschillende invalshoeken bekeken te worden. Invalshoeken die niet altijd dé waarheid, werkelijkheid of oplossing in zich meedragen.’

Aanmelden
De academielezing vindt op woensdag 16 maart van 19.30 tot 21.00 plaats op de Hogeschoollaan in Breda. De lezing is gratis toegankelijk. Aanmelden kan hier.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?