Terug naar overzicht

Advanced Business Creation te gast bij Meet Up VPRO’s Tegenlicht

Wat moet er precies veranderen in het onderwijs, en hoe? VPRO’s onderzoeksprogramma Tegenlicht ging hier op in tijdens een Meet Up in Amsterdam. Avansopleiding Advanced Business Creation (ABC) schoof aan om hun visie op het onderwijs toe te lichten.

Tijdens de Meet Up ging Tegenlicht in gesprek met studenten, docenten én het publiek. Ze gaan op zoek naar versie 2.0 van het hoger onderwijs.

Veel ruimte binnen systeem
Docent Jan Spruijt vertelt tijdens de bijeenkomst over hoe ABC innovatief onderwijs verzorgd. Spruijt: ‘Dat doen we onder andere door studenten te betrekken bij het onderwijs en bij de ontwikkeling.’ Hij denkt dat er binnen het bestaande onderwijssysteem veel ruimte is om mooi onderwijs te bieden. ‘Er wordt vaak verwezen naar de moeilijkheden van het systeem. Volgens mij is er veel meer mogelijk dan we onszelf vertellen. We interpreteren de grenzen vaak krapper dan dat ze zijn.’

Studenten nemen docent aan
Als voorbeeld noemt hij de nieuwe sollicitatieprocedure van ABC. Studenten zijn betrokken bij het aannemen van nieuwe docenten. ‘Op die manier kun je betere docenten aannemen en dat levert betere interactie op tussen docent en student.’

Het gehele interview met docent Jan Spruijt tijdens de Meet Up van Tegenlicht kijk je terug vanaf minuut 58.

Tegenlicht Meet Up #66 De slimme universiteit from Pakhuis de Zwijger on Vimeo.

Tegenlicht maakte eerder een uitzending over de slimme universiteit

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?