Terug naar overzicht

Bus met studenten verongelukt in Spanje

 

busongelukspanje-maxIn Spanje is een bus met zestig studenten verongelukt. Dertien van hen zijn omgekomen en 43 raakten gewond. Er zaten ook drie Nederlanders in de bus, maar die hebben het overleefd.

De bus zat vol uitwisselingsstudenten uit allerlei landen. Ze reden van een feest in Valencia terug naar Barcelona toen de bus op een auto botste. De bus was de achterste van een colonne van vijf. De studenten in de voorste vier bussen hoorden pas in Barcelona van het ongeluk, meldt El Mundo.

‘Veel mensen gilden’
RTL Nieuws sprak met de vader van een Utrechtse student wiens verwondingen meevallen: na het ongeluk kon hij zelf uit de bus klimmen. Het Algemeen Dagblad sprak met dezelfde vader en die van een andere student. ‘Het was vreselijk, begreep ik van hem. Passagiers zaten onder het bloed, er was paniek. Veel mensen gilden’, vertelt vader Wim.

Drie Nederlanders
Aanvankelijk leken er slechts twee Nederlanders in de bus te zitten, maar vanmorgen bleken het er drie. Avans zoekt contact met studenten die in het buitenland zitten. Vooralsnog lijkt er geen Avansstudent in de bus te hebben gezeten.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?