Terug naar overzicht

Oud-Avansstudent Jesse Klaver zeker lijsttrekker GroenLinks

foto: Merlijn Doomernik

foto: Merlijn Doomernik


Jesse Klaver, oud-student Social Work bij Avans in Den Bosch is de nieuwe lijsttrekker van GroenLinks bij de komende Tweede Kamer-verkiezingen op 15 maart 2017.

Het partijbestuur heeft de oud-student voorgedragen als lijsttrekker.  
Tot gisteren konden zich tegenkandidaten melden, maar dat is niet gebeurd. Omdat er geen andere kandidaten zijn, komt er geen lijsttrekkersreferendum, zo meldt de NOS. Onder Klavers’ leiding doet GroenLinks het goed in de peilingen.

Kamerlid en fractieleider
Klaver volgde in mei vorig jaar Bram van Ojik op als fractieleider. Hij is sinds 2010 Kamerlid. Eerder was hij onder meer voorzitter van CNV-Jongeren en van de jongerenorganisatie van GroenLinks, DWARS. Hij studeerde tot 2009 bij Avans in Den Bosch.

Punt. Of had jij nog wat?

.

snotneus

2016-03-11 12:33:38

Meer lezen?