Professor en promovendus op de vuist bij KU Leuven

Toen ze elkaar niet met argumenten konden overtuigen, zijn een hoogleraar en een promovendus van een instituut voor wijsbegeerte slaags geraakt. De twee filosofen hebben beiden een klacht over de ander ingediend.

De schermutseling vond 15 februari plaats op het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de Katholieke Universiteit Leuven, aldus het studentenblad Veto. Omstanders moesten de professor en de ‘assistente’ van elkaar scheiden. De politie is naar de universiteit gekomen en heeft verklaringen afgenomen.

Faculteit verdeeld
    Het incident verdeelt de faculteit. Sommige studenten roepen op tot een boycot van de lessen die de professor geeft. Het vak waar de professor en de promovendus bij betrokken zijn, is opgeschort toen studenten een les van de professor verstoorden.

Situatie heel ernstig
    De faculteit wil vooral zorgen dat de afwikkeling juridisch netjes verloopt en dat de rust weerkeert. In een interview voor de camera zegt de Leuvense rector Rik Torfs dat de universiteit het ‘heel ernstig’ neemt. Er volgen maatregelen, zegt hij, maar justitie moet volgens hem voorrang krijgen op de universitaire procedures.