Terug naar overzicht

Recensie: Land of Mine, zeer indrukwekkende film

land of mine - max2Wanneer de Tweede Wereldoorlog ten einde loopt wordt een groep zeer jonge Duitse soldaten gevangen genomen door het Deense leger. Ze worden gedwongen een dodelijke taak uit te voeren: het ontmantelen en opruimen van veertigduizend bij de Deense kust ingegraven landmijnen. Land of Mine gaat over een groepje van die jongeren.

Het contrast tussen de mooie Deense kust en de grimmige taak die de jongens moeten uitvoeren is erg mooi in beeld gebracht door regisseur Martin Zandvliet. Als kijker sta je continu op scherp, je voelt dat het fout moet gaan, maar je weet alleen niet wanneer.

Geen gezellig avondje uit
Geïnspireerd op ware gebeurtenissen vertelt Land of Mine een tragisch hoofdstuk uit de Deense geschiedenis. Absoluut geen ideale film voor een gezellig avondje uit, wel een van de meest indrukwekkende films die momenteel in de bioscoop draait. Land of Mine won de publieksprijs tijdens de afgelopen editie van het Internationaal Filmfestival Rotterdam.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?