Terug naar overzicht

‘Techniek en lef, anders ben je nergens’

Foto: Anouk de Kok/ splashpictures.nl

Foto: Anouk de Kok/ splashpictures.nl


‘Mountainbiken is een sport waarbij je naast conditie ook moet beschikken over techniek en lef. Anders ben je nergens. Ik hou er wel van mezelf te pushen’, zegt Fedde Meesters, vierdejaarsstudent Bouwtechnische Bedrijfskunde en secretaris van de Tilburgse studentenwielervereniging De Meet.

Eind vorig jaar is Fedde Meesters op de fiets door het oog van de naald gekropen. ‘We waren op een mountainbike-weekend in Duitsland’, vertelt de student Bouwtechnische Bedrijfskunde. ‘Met een andere student lag ik op kop in een afdaling. Na een bocht volgde een kuil waardoor we tien meter lang de controle over de fiets kwijtraakten. Dat is op zich niet erg, maar net na de bocht lag een afgezaagde boomstam op de weg. Die zagen we te laat dus we knalden er vol overheen het bos in. Gelukkig had ik uiteindelijk alleen maar last van een stijf been.’

Wedstrijden
Al sinds de middelbare school is Fedde gek van mountainbiken. ‘Waar ik woonde in Goes werd veel gebouwd. Op een BMX fietste ik dan over de zandbergen. Een klasgenoot kocht een mountainbike en nog geen week later had ik er ook een. De gekte is alleen maar groter geworden nu mijn fiets in Tilburg staat. Ik rij graag in de Loonse en Drunense Duinen of bij het cadettenkamp in Dorst.’ Het komende jaar wil hij ook wedstrijden gaan rijden. ‘Het is alleen nog afwachten of dat te combineren is met afstuderen. Maar ik zou graag meedoen aan marathonwedstrijden in Duitsland of Oostenrijk. In Nederland heb je de zevendaagse mountainbike-tocht Duchenne Heroes, die staat ook op mijn lijst. Momenteel fiets ik drie keer per week gemiddeld 50 tot 100 kilometer.’

Fietsen met studenten
Fedde is secretaris van de Tilburgse studentenwielervereniging De Meet. ‘Daar zitten naast veel wielrenners ook veel mountainbikers bij. Het is fijn om met medestudenten te fietsen, ze snappen het als je een keer niet komt tijdens de tentamenperiode. Daarnaast hebben we gezellige borrels. En je hoeft maar een app te sturen en je hebt zo wat mensen bij elkaar om mee te gaan fietsen.’
Het werk als secretaris ziet Fedde als aanvulling op zijn studie. ‘Je bent er twee tot soms tien uur per week mee kwijt, maar je leert er ook veel van. Bovendien kun je het inzetten voor vrije studiepunten en ik vind het ook goed om wat bij te dragen aan de vereniging.’

Ook gek van fietsen en wil je lid worden van De Meet? Kijk dan eens op de website.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?