Terug naar overzicht

Boete om discriminatie homoseksuele stagiair

De eigenaar van een tuincentrum uit Drachten die een stagiair weigerde vanwege zijn seksuele geaardheid, is gisteren veroordeeld tot 1600 euro boete, waarvan 800 euro voorwaardelijk. Daarnaast moet hij de student een schadevergoeding betalen van 1500 euro.

De 25-jarige student Bas van der Meer aan de Hanzehogeschool in Groningen solliciteerde afgelopen november bij het bedrijf. Hij dacht aangenomen te zijn, totdat hij een e-mail kreeg van de eigenaar, die op Facebook had gezien dat de student een relatie had met een man. Vanwege zijn christelijke geloofsovertuigingen beschouwde de eigenaar dit als zondig: “‘k kon niet anders dan hem niet aannemen, ook al overtrad ik daarmee de wet.’

Aangifte
Van der Meer deed aangifte en stapte naar het College van de Rechten van de Mens. Die stelde de student afgelopen februari al in het gelijk. Gisteren volgde de rechtbank in Leeuwarden.

De student is blij met het vonnis. ‘Het feit dat de Nederlandse wet nog altijd boven het geloof staat is voor mij erg belangrijk’, schrijft Van der Meer op Facebook. ‘Het maakt niet uit wat je geaardheid is of waar je in gelooft, zolang je de andere maar kunt respecteren en beoordeeld op zijn/haar kwaliteiten.’

Punt. Of had jij nog wat?

anoniem

Goed artikel. Totaal mee eens! Jammer van de fout in de laatste zin: 'beoordeeld' ipv 'beoordeelt'.

2016-04-26 13:38:46

Meer lezen?