Terug naar overzicht

De 9 leukste feestjes met Koningsdag

De verjaardag van WimLex staat weer voor de deur. Punt verzamelde de leukste evenementen voor Koningsdag in de Avanssteden. Hiep Hiep Hoera! Tijd voor feest. Al zit het weer niet echt mee.

Tilburg
In poppodium Extase in Tilburg wordt Koningsdag uitbundig gevierd met live muziek tijdens het Coverband Festival. Zeven bands betreden van 15.00 tot 22.00 uur het podium om je lekker mee te laten zingen. Leve koning Pils!

Na een succesvolle eerste editie wordt het Oranjestraatje in Tilburg ook dit jaar door Gin Fizz omgetoverd tot gratis openluchtfestival. Met koningsnacht kun je hier al vanaf 18.00 uur terecht om te dansen bij fijne dj’s. De volgende dag ga je gewoon vanaf 13.00 uur weer verder met los gaan op Full House Soundsystem en Ray Fields.

30puntuit_koningsdag max
Den Bosch
In Den Bosch strijkt voor de tweede keer het grote Kingsland Festival neer. De line-up zorgt ervoor dat je de verjaardag van de koning groots kunt vieren. O.a. Afrojack, Nicky Romero, Oliver Heldens en Lil’Kleine en Ronnie Flex treden op de drie verschillende podia op. Feest! (entree is 27,50 euro)

De Karrenstraat wordt net als voorgaande jaren dé oranjestraat van Den Bosch. Verschillende dj’s schuiven aan en ook MC Confetti ontbreekt dit jaar niet. Gratis en voor niets, dus het ideale feest voor wie zijn geld liever uitgeeft aan bier.

Koningsdag5

Breda
In de Vissersstraat bundelen de cafés hun krachten en organiseren één groot koningsnacht- en dag feest dat van 26 april 19.00 uur tot 28 april 04.00 uur duurt. Er is een buitenpodium waar de huisdj’s van o.a. cafés Miller Time, Cafe Oke, Coyote, Rewind, Ameezing en Bash zullen draaien.

Ook op de Havermarkt organiseren de cafés gezamenlijk feest. Dj’s Izzy, Jahzury en Sherman Sixto zijn een paar van de dj’s die deze Koningsdag tot een dolle bedoening maken. Ook hier komt een buitenpodium, dus laten we hopen dat het zonnetje toch gaat schijnen!

Koningsdag2

Wie buiten de Avanssteden wil stappen, kan het best naar Eindhoven gaan. Daar heb je bijvoorbeeld Klock Rock Orange (Navarone, Death Alley), Electric Orange (Yellow Claw, Sander van Doorn) en het Majestic Dance Event (Dirtcaps, FeestDJ Ruud).

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?