Terug naar overzicht

Nieuwe studentenvereniging ELSA helpt met Engelse skills

Elsa max

Avans heeft er een nieuwe studentenvereniging bij: SV ELSA. De vereniging zet zich Avansbreed in om de Engelse skills van studenten te verbeteren op een leuke manier. 25 april is de aftrap op de Hogeschoollaan in Breda.

ELSA staat voor English Language Student Association en was een idee van docent Walter Evarts, die tijdens zijn studententijd zelf lid was van een soortgelijke vereniging. Vijf studenten van de Bredase Academie voor Algemeen & Financieel Management hebben de taak op zich genomen om de vereniging op poten te zetten.

Engels is lastig of eng
Julia Westerhoff, student Human Resource Management (HRM), is één van deze studenten en vertelt enthousiast over de nieuwe studentenvereniging. ‘We hoorden van klasgenoten veel geluiden over Engels spreken. Dat vonden ze lastig of eng. Met SV ELSA zetten we het ontwikkelen van de taal op een leuke manier voorop.’

Dat kan volgens Julia door middel van uitjes door bijvoorbeeld samen naar de film te gaan of de kroeg: ‘We spreken dan wel de hele tijd Engels met elkaar.’ Of door een speciaal educatieprogramma, waarin studenten die goed zijn in Engels andere studenten een handje kunnen helpen. ‘We willen laten zien dat Engels spreken helemaal niet moeilijk of eng is. Je zult er achter komen hoe snel je verbetering ziet als je het maar gewoon doet.’

Introductiemiddag
Om SV ELSA onder de aandacht van alle Avansstudenten te brengen, houdt de vereniging op maandag 25 april vanaf 13.30 een speciale introductiemiddag op de Hogeschoollaan in Breda. Julia: ‘Er is een pubquiz en studenten kunnen met elkaar in discussie op basis van filmpjes van Ted. Daarnaast is er ook ruimte voor spelletjes en natuurlijk een borrel.’

Aanmelden voor de introductiemiddag kan via: ELSA@dutchmail.com

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?