Terug naar overzicht

Pabo zoekt kritische studenten

De academieraad van de Pabo is op zoek naar nieuwe student- en docentleden. Ze zijn vooral op zoek naar mensen die hun mond durven open te trekken.

Myriam Kwakkel, student aan de Pabo en voorzitter van de academieraad, vertelt wat de functie inhoud: ‘We vergaderen meerdere keren per jaar, ongeveer tien keer. Dat doen we zowel met als zonder directie. We praten over dingen die binnen de Pabo gebeuren en leggen probleemstukken bij de directie neer.’

Extra ervaring
Er worden wel wat eisen gesteld aan kandidaten. Kwakkel: ‘Iemand moet opbouwend kritisch kunnen zijn, meedenken over oplossingen en absoluut geen blad voor de mond nemen.’ Volgens Kwakkel leer je ook wat extra’s naast je studie. ‘De pabo is geen beleidsopleiding, maar door deelname aan de academieraad kijk je toch mee achter de schermen van een organisatie.’

Kandidaat stellen

Wie interesse heeft kan zich voor 15 april via Myriam aanmelden. Een kandidaat moet vijftien mensen binnen de academie vinden die zijn of haar kandidaatschap steunen. Daarna kan iedereen binnen de academie hun stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat. Mailen kan naar: mg.kwakkel@student.avans.nl

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?