Terug naar overzicht

Recensie: Een klein leven komt moeizaam op gang

9cdfa03e-0682-4827-b97b-c151e4f7d46f

Vier studievrienden groeien samen op in New York: de knappe aspirant-acteur Willem, de flamboyante kunstenaar JB, beginnend architect Malcolm en Jude St. Francis. Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig, maar de overige drie mannen weten wel beter dan vragen te stellen over zijn verleden.

In Een Klein Leven van Hanya Yanagihara leef je mee met de ambitieuze studenten die uiteindelijk succesvol en rijk worden. Toch wordt de duisternis in Jude steeds groter. Zijn vrienden proberen zijn pijn te verlichten, maar naarmate de jaren verstrijken dringt de vraag zich op of Jude wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden.

Wie niet van dikke boeken houdt, kan deze 760 pagina’s tellende roman beter laten liggen, vooral omdat het verhaal de eerste honderd pagina’s moeizaam op gang komt. Maar wanneer je eenmaal het verhaal in wordt gezogen, moet het boek in één keer uit. Spannend en aangrijpend, meeslepend en triest en absoluut de moeite waard.

Punt. Of had jij nog wat?

TdeWinter

Ik ben bij blz. 250 en vind het boek tot nu toe saai, totaal emotieloos met weinig diepgang. Ik ga door met 'kauwen' maar ben bang dat het me niet gaat boeien. Een boeketroman in een literair jasje.

2016-05-31 19:53:11

Margo

Ik waardeer dat je laat weten dat het boek moeilijk op gang komt, maar vind de spoiler (dat ze rijk worden) echt heel jammer.

2016-05-08 10:46:18

Meer lezen?