Terug naar overzicht

Avansdocent fietst Alpe d’HuZes voor Marja Kamsma

alpe d'huzes - maxNa vier keer meegedaan te hebben aan de Alpe d’HuZes had Leo van Beek, docent bij de Academie voor Bouw & Infra, zijn toenmalige partner beloofd nooit meer mee te doen aan het fietsevenement voor het goede doel. Toch is hij op 2 juni weer te vinden op de ‘Nederlandse’ berg.

leo van beek - 460‘Eigenlijk zou ik inderdaad nooit meer meedoen. Bovendien heb ik afgelopen jaar mijn heup en sleutelbeen gebroken dus ik ben ook uit vorm, maar toen ik het nieuws hoorde van Marja heb ik me meteen opgegeven’, zegt Van Beek. De Avansdocent was erg aangegrepen door het nieuws begin januari dat bij Marja Kamsma, vice-voorzitter van Avans, diverse tumoren zijn geconstateerd.

‘Marja werkte altijd in de ruimtes hier tegenover. Ik had een goede werkrelatie met haar, dit is het minste wat ik kan doen’, zegt Van Beek. ‘De afgelopen weken ben ik weer begonnen met fietsen. Stukjes van 70 km. Het is nog afwachten hoe vaak ik de alp op ga.’

Andere medewerkers

Van Beek is niet de enige Avansmedewerker die komende week de berg bedwingt. Docent Carel Martens van de opleiding Fysiotherapie heeft afgelopen januari zijn moeder verloren aan kanker. Na een ziekbed van twee jaar was het genoeg voor haar. Carel: ‘De onmacht die ik gevoeld heb in de afgelopen maanden is lastig te beschrijven. Twee weken na het overlijden van ma heb ik me ingeschreven voor de Alpe d’HuZes op 2 juni’, zei hij eerder op iAvans.

En ook Maarten Dijk, docent Bestuurskunde in Den Bosch, doet mee. ‘Aan de bestrijding van deze rotziekte lever ik graag een bijdrage, zeker als dat in combinatie is met de mooie sport die ik graag uitoefen’, is te lezen op zijn actiepagina.

Tour d’Avans
Medewerkers en studenten van Avans fietsen op vrijdag 10 juni de Tour d’Avans voor Knowledge for Children, Project Songo en Ride 4 Kids. Deze jaarlijkse fietstocht wordt verreden tussen de drie Avanssteden.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?