Terug naar overzicht

Avansdocent van het jaar 2016: studenten over de genomineerden

Bijna 400 reacties kwamen er binnen op de vraag: Wie nomineer jij als Avansdocent van het jaar 2016? John Nova (AHB), Denise Morcus (AGZ), Brian Kayes (AI&I), Jeroen Alessie (AGZ) en Martin van Vianen (AVB) kregen de meeste nominaties en dat is natuurlijk niet zomaar.

Studenten vertellen waarom zij hun favoriete docent nomineerden. Je kunt nog tot vrijdag 20 mei stemmen op jouw favoriet via de poll.

bannerjeroen2016-max
Marleen van der Meer:
‘Jeroen is een onwijs intelligente docent die zelfs de moeilijkste lesstof makkelijk kan maken. Hij verzint op verschillende manieren voor een creatieve, eenvoudige uitleg voor de dus lastige lesstof. Daarnaast is Jeroen altijd enthousiast en is zeer behulpzaam, hij heeft altijd tijd om dingen uitleggen, wat natuurlijk hartstikke fijn is! Hij heeft veel humor, wat de lessen een stuk leuker maken en hij is daarnaast ook altijd in voor een gezellig babbeltje.’

Erin Nellen:
‘Jeroen is een docent die van de meest saaie en taaie stof nog iets leuks weet te maken. Hij is eigenlijk altijd te bereiken voor vragen en staat daar ook voor open. Je merkt ook aan hem dat hij, zolang jij inzet toont, altijd wil helpen, en hij vindt het daadwerkelijk belangrijk dat wij goede fysiotherapeuten worden. Zijn lessen zijn altijd erg goed voorbereid en hij legt de link naar de praktijk. Daarnaast deelt Jeroen zijn ervaringen, is enthousiast, altijd vrolijk, duidelijk, streng maar rechtvaardig en behulpzaam.’

bannerdenise2016-max

Mattie Bakx:
‘Denise is dit jaar begonnen als docent bij de opleiding Gezondheidszorg Technologie en eigenlijk direct door veel studenten als favoriete docent gekroond. Ze werkt hard en neemt geen genoegen met minder. Dat kan ze ook overbrengen op studenten. Het is bijzonder hoeveel mensen er aanwezig zijn bij haar colleges. Daarnaast zitten haar colleges en projectbegeleidingen vol met scherpe humor en soms een tikje sarcasme. Alles bij elkaar is ze vooral heel boeiend. Voor veel studenten is Denise het aanspreekpunt als er even iets is. Ze  is de persoon om naartoe te gaan. Met een kopje koffie even bijkletsen en je weet daarna wat je te doen staat.’

bannerbrian2016-max

Jesse van den Berg:
‘Brian is de meest vriendelijke docent die ik in mijn leven heb gehad! Wat hem zo goed maakt is de perfecte balans tussen werken en lol hebben. Hij toont interesse in zijn studenten en heeft met iedereen het beste voor. Ik heb Brian nog nooit boos gezien, maar hij kan studenten op een respectvolle manier aanspreken op vervelend gedrag. Dat is iets wat weinig docenten goed kunnen.’

Patrick Kooijman:
‘De lessen van Brian zijn altijd een feestje. Daarnaast weet hij ook alle pubs in het gehele Verenigd Koninkrijk te zitten. Handig voor een tripje richting Londen, Dublin of Edinburgh! Maar serieus, hij is een hele goede docent.’

Emmory Schroder:
‘Brian geeft les op een pakkende manier, vertelt veel levensverhalen en is altijd in voor een geintje. Naast dat het in zijn lessen gezellig is, leert hij je ook veel door op de meest simpele manieren dingen duidelijk te maken. Lessen Engels, daar kijk je naar uit. Brian maakt gewoon je dag goed!’

bannermartin2016-max

Joran Beerens:
‘Martin weet zo les te geven dat het áltijd boeiend is. De combinatie van de lesstof en zijn eigen ervaring is heel prettig en ik denk dat alle studenten van de opleiding Integrale Veiligheid dit kunnen beamen. Iedereen vindt het dan ook jammer dat hij met pensioen gaat volgend jaar. Deze onderscheiding zou dik verdiend zijn!’

Ruben Verbunt:
‘Martin is dé Avansdocent van het jaar omdat hij op een unieke manier lesgeeft. Hij is dan ook de enige docent die de collegezaal stil krijgt, door simpelweg les te geven. Wat hem typeert is zijn welbekende opmerking aan het eind van ieder college, waarbij hij iemand aanwijst en op z’n Viaans zegt: “Stel de vraag…”. Hierop vraagt een student “Mogen we weg?”. Vervolgens sluit Martin af met: “Wegwezen!”. Ik vind echt dat hij deze prijs verdient, ook omdat het zijn laatste jaar is als docent.’

bannerJohn2016-max

Renate de Jong:
‘Ik heb John Nova genomineerd omdat hij in zijn lessen veel voorbeelden gebruikt uit de praktijk en uit het studentenleven: de kroeg! Zo onthoud ik zijn uitleg goed en is het nooit saai. Persoonlijk heb ik er ook een handje van om mijn lessen aan te sluiten op zijn lessen. Als ik een andere docent voor het vak bedrijfseconomie heb en ik zie dat John die lessen ook geeft, probeer ik vaak bij hem college te volgen. Ik ben geen topper in bedrijfseconomie maar wanneer ik de lessen van John volg, haal ik mijn tentamens gegarandeerd!’

Jeanluc van Dommelen:
‘John weet studenten te boeien in colleges door het gebruik van leuke humor. Door zijn positieve uitstraling blijf je geïnteresseerd luisteren en belangrijker nog: je slaat zijn lessen niet over. Maar ook buiten de lessen is John een geweldig persoon. Zo was hij de reddende engel op onze introdag. Helaas kregen wij het voor elkaar om een heel dienblad met bier om te laten vallen. Hartstikke zonde, maar wie kwam er aan met een heel nieuw dienblad voor ons? Juist, John Nova!’

Stemmen kan nog tot vrijdag 20 mei 23.59 uur.

Stem nu op jouw favoriete Avansdocent!

Punt. Of had jij nog wat?

lars van engelen

Geweldige leraar al jaren

2016-05-19 21:05:24

Meer lezen?