Terug naar overzicht

Docent Avans in top 100 duurzame jongeren

Rik Thijs max

Rik Thijs, docent bij de Academie voor Gezondheidszorg in Tilburg en fractievoorzitter bij GroenLinks Eindhoven, is verkozen tot één van de Duurzame Jonge 100. Hij plaatst zich daarmee op een lijst met inspirerende jongeren op het gebied van duurzaamheid.

De 29-jarige docent van de opleiding Gezondheidszorg Technologie is trots. ‘Ik sta ervoor om de wereld mooier en groener te maken. Met GroenLinks doe ik dat door te kijken hoe ik Eindhoven kan verduurzamen, bij Avans ben ik naast docent ook betrokken bij het project Duurzaamheid.’

Koplopers in duurzaamheid
De Duurzame Jonge 100 zoekt iedere twee jaar naar de honderd meest innovatieve en inspirerende jonge koplopers op het gebied van duurzaamheid in Nederland. Het doel van de lijst is om meer bekendheid te geven aan jongeren die ernaar streven om op een goede en langdurige manier met natuur en milieu om te gaan.

Thijs: ‘Dat ik door een vakjury gekozen ben, zegt wel iets over mijn werk. Het stimuleert me om ook binnen Avans concrete stappen te zetten. We willen studenten opleiden om zich in te zetten voor een sociale, groene wereld.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?