Terug naar overzicht

Drietal sluit internationale stage af met een 10

hysteryale1-max

Een internationale stage afsluiten met een dikke 10? Dat doe je door eigenhandig je stageopdracht uit te breiden, indruk te maken op de CEO van het bedrijf en een afstudeerwaardig onderzoek te doen. Max van Luyken, Martien Verhoeven en Gijs van Horen, derdejaarsstudenten Technische Bedrijfskunde in Den Bosch, kregen het voor elkaar.

De drie studenten verbleven zes maanden lang in de Amerikaanse staat North Carolina waar ze stage liepen bij Hyster-Yale, een internationaal bedrijf dat vorkheftrucks produceert. Hier maakten ze lange dagen, want de studenten stonden om 5 uur ’s ochtends al in de fabriekshal en maakten dagen van gemiddeld 10 uur. Martien: ‘Eigenlijk waren we elke vrijdag vrij maar we vonden het zo leuk dat we vaak ook op die dag nog een paar uurtjes werkten.’

In Amerika hebben Martien en Gijs op basis van uitgebreide data-analyse bedrijfsprocessen geoptimaliseerd met een verdubbeling van de fabricage-capaciteit tot gevolg. Max legde zich binnen Hyster-Yale toe op de bedrijfscommunicatie. Max: ‘Er was geen standaardprocedure en ieder personeelslid loste problemen op zijn eigen manier op. Er moest één permanente oplossing komen.’

Overtuigen
Gijs: ‘In het begin merkten we onder het personeel wel wat weerstand. Drie van die jongens uit Nederland die hen even kwamen vertellen wat te doen. We hebben onze ideeën echt moeten verkopen. Maar door iedereen het gevoel te geven dat ze bijdroegen aan de oplossing, hebben we de rest zover gekregen. De laatste twee maanden van onze stage zijn we vooral bezig geweest met plannen presenteren en mensen overtuigen.’

Ook de CEO van Hyster-Yale luisterde met veel interesse naar de drie studenten van Avans. Martien: ‘We kregen vijf minuten om onze ideeën aan hem te verkopen. Gelukkig bleek hij onder de indruk want achteraf bedankte hij ons persoonlijk voor onze inbreng.’ De plannen van de Avansstudenten worden nu in alle Amerikaanse fabrieken doorgevoerd. Dat kost veel geld, aldus Gijs. ‘Het was dus heel belangrijk dat iedereen, van operator tot aan CEO, akkoord was.’

hysteryale-max

Privéjet
Het Amerikaanse avontuur heeft veel indruk gemaakt op de studenten. Een bijzonder moment was toen Max, Martien en Gijs bedachten dat het nuttig zou zijn eens in een andere vestiging van Hyster-Yale te gaan kijken. Martien: ‘We zijn toen met een privéjet van het bedrijf naar Kentucky gevlogen. We vertrokken om 7 uur ’s ochtends en zaten een uur later bij de betreffende managers aan tafel.’

Ontspanning
Na een lange werkweek konden de studenten in het weekend gelukkig ontspannen. Max: ‘We hebben bijna heel de oostkust gezien, de rodeo, ijshockey- en basketbalwedstrijden bezocht en we zijn gaan vissen op de Atlantische Oceaan. Bovendien hadden we het goed naar onze zin in ons appartement op een studentencampus, met zwembad en sportschool in de buurt.

Een 10!
Medestudenten keken wel raar op toen het drietal allemaal een 10 achter hun naam mocht schrijven. Gijs: ‘Maar alles ging tijdens onze stage gewoon heel goed. We kregen veel positieve feedback en we hebben complexe onderzoeken uitgevoerd. Vanuit Avans werden die zelfs als afstudeerwaardig bestempeld.’

Punt. Of had jij nog wat?

Michael

Chapeau heren!

2016-05-17 11:52:04

Gerard de Wit

Jij bent de leukste thuis zeker?

2016-05-17 10:11:15

W*M

3,33 per persoon?

2016-05-13 20:27:21

Meer lezen?