Terug naar overzicht

Dronken studenten vernielen borrelruimtes TU/e

De laatste weken zijn de donderdagmiddagborrels van de Eindhovense studieverenigingen Simon Stevin en Protagoras een aantal keer flink uit de hand gelopen. Hun borrelruimtes in de Technische Universiteit Eindhoven dreigen nu gesloten te worden, zo meldt universiteitsblad Cursor

Onlangs schopte een borrelaar van Protagoras een gat in een gipswand, en een paar weken later schopte een lid van Simon Stevin een gat tussen twee urinoirs. De verenigingen roepen hun studenten nu op zich te gedragen tijdens de borrels.

Chloé Meeng, voorzitter van studievereniging Simon Stevin, laat weten het gedrag af te keuren. ‘Dit is gewoon lomp en natuurlijk niet de bedoeling.’ Overmatig drankgebruik zou een rol spelen in het verhaal, maar volgens voorzitter Meeng ligt het daar niet volledig aan. ‘Ik denk dat het een beetje een samenloop van omstandigheden is. De eerste keer was iemand ook gewoon heel boos geworden; zoiets kun je niet voorzien.’

Kosten
Omdat ‘niemand iets heeft gezien’ zullen de studieverenigingen zelf moeten opdraaien voor de kosten. Ellen van Rooij, voorzitter Protagoras, begrijpt dat volkomen. ‘Als zich twee van dergelijke voorvallen voordoen tijdens onze borrels, is dat ónze verantwoordelijkheid.’ Hoewel de faculteit dreigt met een tijdelijke sluiting als het vandalisme aanhoudt, worden er vooralsnog geen extra maatregelen genomen om het wangedrag tegen te gaan.

Toiletrooster
Meeng: ‘Onze tappers letten sowieso goed op, en zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat bezoekers niet lamlazarus worden. We hebben wel kort gesproken over een toiletrooster, waarbij er permanent iemand toezicht houdt op de toiletten. Maar zoiets wil je eigenlijk ook niet.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?