Terug naar overzicht

Let op: opnieuw phishingmail in omloop bij Avans

Nog geen vier maanden na de phishingmail waarin geprobeerd werd HR-gegevens van Avansmedewerkers te verkrijgen, is er opnieuw een virusmail in omloop. Netwerkbeheerders waarschuwen om niet op de links in de mail te klikken.

Het mailbericht, afkomstig van no-reply@kpnmail.nl of KPN-betaalafspraak@kpn.com lijkt een torenhoge factuur van KPN te bevatten, maar wie verder klikt installeert ongevraagd ransomware die je persoonlijke computerschijven versleuteld.

Klik niet op de link

De netwerkbeheerders waarschuwen Avansmedewerkers om niet op de links in de mails te klikken. In een screenshot laten ze een voorbeeld zien. Het advies is om de mail door te sturen naar abuse@avans.nl en daarna onmiddellijk te verwijderen.

phishing

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?