Terug naar overzicht

Project Volontair brengt gehandicapten en vrijwilligers samen

Volontair-max

Lichamelijk beperkten via een app aan vrijwilligers koppelen. Dat is het idee van zes Bossche Avansstudenten. Met hun project, Volontair genaamd, doen ze mee aan een wedstrijd van ICT-bedrijf Sogeti.

‘Wij willen met Volontair een veilig platform bieden aan lichamelijk beperkten en hen in contact brengen met vrijwilligers’, aldus Aaron Vocking, derdejaars Bedrijfskundige Informatica. ‘Uit onderzoek blijkt dat gehandicapten vaak maar zes mensen hebben in hun netwerk, terwijl bij gezonde mensen dat aantal op dertig tot vijftig ligt.’

Aaron werkt nauw samen met vijf studenten Informatica, onder wie Max Mommersteeg die medeverantwoordelijk is voor de software. Max: ‘Het doel is om een werkende applicatie af te leveren. Na de wedstrijd dragen we het prototype van onze app over aan stakeholder IPG.’

Wedstrijd
De zes Avansstudenten zijn nog met vier andere groepen in de race om de wedstrijd van Sogeti te winnen. Het ICT-bedrijf organiseert dit in samenwerking met Tweakers, een website gericht op technologie. Op 1 juni is de deadline en op 20 juni staat de prijsuitreiking gepland, waarbij zowel een jury- als een publieksprijs te winnen valt.

De groep denkt zeker kans te maken op de winst. Max: ‘Wij zijn iets verder met het uitwerken van ons idee dan andere groepen. En we ontwikkelen twee werkende apps: een voor iOS en een voor Android.’ Op de Facebookpagina van de groep wordt het publiek via wekelijkse updates op de hoogte gehouden van de voortgang.

Winst
De eerste feedback op hun project vanuit de gebruikersgroep is in ieder geval al binnen. Aaron: ‘We krijgen vanuit hen de bevestiging dat Volontair is wat ze nodig hebben. Ook al winnen we niet, dan hebben toch maar mooi de gebruikersgroep geholpen.’ De Avansstudenten halen daar veel voldoening uit. Max: ‘Als we een werkende applicatie kunnen afleveren, is eigenlijk de winst al behaald.’

Naast Aaron en Max werken ook de Informatica-studenten Bryan Sijs, Mike Rombout, Koen Vervoordeldonk en Guus Iwanow mee aan Volontair.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?