Terug naar overzicht

Wielerthriller Avansdocent Inge Duine gepresenteerd

laatstetour_max

Onder grote belangstelling van familie, vrienden, bekenden en collega’s kreeg Inge Duine, docent bij de opleiding Communicatie in Breda, gisteren het eerste exemplaar van haar boek De Laatste Tour overhandigd.

In de Grand Theatre Boekhandel in Breda ontving Duine haar boek uit handen van haar redacteur bij Uitgeverij De Fontein. Ze kreeg alle lof voor haar spannende thriller. De Laatste Tour draait om matchfixing en doping in de wielersport. Ze is daarmee volgens de uitgeverij de eerste vrouw die een boek schrijft over wielrennen. ‘De emancipatie is voltooid.’

Doping
De Laatste Tour gaat over de Tour de France van 1997. Rechercheur Pierre Thilliez onderzoekt de dood van de gedoodverfde tourwinnaar John Ryder. Autopsie wijst uit dat hij is overleden aan een hartstilstand en sporen van doping in zijn bloed had. Vanwege de grote impact van Ryders dood, moet rechercheur Thilliez zeer tegen zijn zin meereizen met het peloton om de zaak op te lossen. Het blijft echter niet bij dat ene sterfgeval.

Duine, bij Avans begonnen als redacteur van Punt, won vorig jaar met het manuscript van De Laatste Tour de wedstrijd Schrijf & Huiver. De ruim driehonderd pagina’s tellende thriller is ligt sinds afgelopen dinsdag in de boekhandel.

Punt. Of had jij nog wat?

Puck en Rachel

Heel gaaf! Gefeliciteerd Inge!

2016-05-20 13:42:55

Meer lezen?