Terug naar overzicht

Avansdocent gaat op stage in Singapore

Stage lopen in het buitenland is best spannend. Oók als je docent bent bij Avans. Marise Khemissi, docent Human Resource Management (HRM), vertrekt in augustus voor vijf maanden naar Singapore om nieuwe ervaringen op te doen in de beroepspraktijk.

MariseKhemissi-150‘In 2008 heb ik de overstap gemaakt van de praktijk naar het onderwijs,’ vertelt Khemissi, in 2015 genomineerd voor Avansdocent van het Jaar. ‘Dat is alweer acht jaar geleden. Ik heb in die tijd mijn kennis bijgehouden met literatuur, maar ik wil nu graag de praktijk weer in.’

Win-win-win-situatie
De Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) reageerde positief op Khemissi’s wens om een docentenstage te doen. De docent gaat straks aan de slag als HRM-adviseur bij Sonoco. ‘Ik kan me tijdens deze stage gaan ontwikkelen, dat is positief voor mij, maar ik kan straks ook nieuwe kennis overdragen op onze studenten én ik kan Sonoco met onze studenten in contact brengen. Dat is een win-win-win-situatie voor iedereen. Ik word er heel enthousiast van.’

Niet traditioneel

De keuze voor Singapore werd gemaakt na een gesprek met de Staff Vice President van Sonoco tijdens het Career Event. ‘Ik vind het bijzonder dat Singapore in Azië ligt, maar niet traditioneel Aziatisch is zoals Maleisië of China. Het is heel Westers georiënteerd en heeft veel expats.’

Spannend vindt de HRM-docent het wel. ‘Ik ben er toch acht jaar uit geweest. Ik heb straks regelmatig contactmomenten met mijn leidinggevende en ik kan ook terugvallen op collega’s. Daar heb ik alle vertrouwen in.’

Kleine woning
Khemissi is nog op zoek naar een woning, die ze dicht bij het centrum hoopt te vinden. ‘Singapore is duur, dus het zal waarschijnlijk een appartement met één slaapkamer worden, ongeveer 50m2 groot, maar dat vind ik wel prima.’ De docent hoopt tijdens haar verblijf ook een begin te kunnen maken met een boek over haar avonturen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?