Terug naar overzicht

Avansstudent doet onderzoek bij Feyenoord

Stage lopen bij Feyenoord is meestal alleen weggelegd voor studenten van Hogeschool Rotterdam. Toch is het een vierdejaarsstudent Commerciële Economie gelukt om een stageplaats bij de grote voetbalclub te bemachtigen.

Na een eerste stage bij een start-up bedrijf wilde Mick graag zijn afstudeeronderzoek bij een grote organisatie doen. Feyenoord is zíjn club en via-via wist hij binnen te komen als stagiair sponsoring. ‘Ik ben de enige van Avans, maar het is niet alsof ik alleen maar tussen de Rotterdammers zit. Ik merk er weinig van dat ik van een andere school kom.’

‘Het blijft toch De Kuip’
Voor zijn stage verhuisde de student naar Rotterdam en nu fietst hij iedere dag naar De Kuip. ‘De eerste weken vond ik dat zo bijzonder. Het blijft toch het stadion van Feyenoord.’ Voetbalspelers ziet hij regelmatig door het gebouw lopen, maar veel contact heeft hij niet met hen. ‘Je ziet ze vooral in de wandelgangen. Het is wel apart dat je mensen ziet lopen die je normaal alleen op tv ziet, maar het hoort erbij.’

Bekerfinale

Stagiair bij Feyenoord zijn, heeft zo zijn voordelen. De student begon zijn stage in februari en bezocht regelmatig voetbalwedstrijden. ‘Helaas kon ik er niet bij zijn tijdens de bekerfinale, maar maandag was er een groot feest op de club waar iedereen was. Dat heb ik toch maar mooi meegemaakt!’.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?