Terug naar overzicht

Avansstudent redt buren uit brandend huis

EvaVissersBeeldOmroepBrabant-max

Eva Vissers, beeld: Omroep Brabant

Eva Vissers, student Grafische Vormgeving bij de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St.Joost, is een ware held. Vorige week redde zij haar buren uit een brandend pand aan de Delpratsingel in Breda.

Toen de kunststudent in de nacht van zondag op maandag rond half drie naar de wc ging, rook ze een rooklucht in haar woon- en slaapkamer. Tegen BredaVandaag.nl vertelt ze: ‘Toen ik naar buiten keek zag ik niets.’

Zwarte rook bij de buren
Eva ging terug naar bed, maar vertrouwde de boel niet. ‘Ik ben weer opgestaan en naar het platte dak gegaan en heb rond gekeken. Toen zag ik twee huizen verder zwarte rook uit het dak komen. Ik ben meteen naar binnen gegaan en naar de voorkant de straat op.’

Schreeuwend en bonkend probeerde student bewoners en andere buren te waarschuwen, haar vriend belde 112. ‘Het duurde echt lang voordat er reactie kwam uit de huizen, zes minuten. Ik schreeuwde door de brievenbus, klopte met mijn handen en sleutels op de ramen. Buren vertelde mij later dat ze dachten dat het weer een dronken iemand was.’

Vlammen uit het dak
Eva maakte zich grote zorgen. ‘Je hoorde het gekraak en getik van brandend hout en de vlammen sloegen inmiddels uit het dak. Ik ben blijven bonzen, wist ook niet of er mensen woonden. Uiteindelijk bleken er drie personen thuis te zijn.’

Van haar huisbaas kreeg ze een grote bos bloemen om haar te bedanken. De bewoners heeft Eva niet gezien. Ze vond het nog wel even spannend om terug naar bed gaan. ‘Het was best schrikken en die brandlucht rook ik nog steeds.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?