Terug naar overzicht

Avansstudent redt olifanten voor afstudeeropdracht

Keijl@ElephantsWorld.2

Keijl Khotsa, vierdejaarsstudent Small Business en Retail Management (SBRM) in Breda, vindt het van groot belang dat Aziatische olifanten worden beschermd tegen de toerisme-industrie. Voor haar afstudeeropdracht zet zij zich in voor de Thaise organisatie Elephants World.

Keijl, geboren in Thailand, liep haar eerste stage bij een reisorganisatie in Bangkok. ‘Naast dat ik een promotieplan voor hen schreef, verkocht ik excursies. Eén van die tours was naar Elephants World.’

Dure olifanten
In Elephants World worden olifanten opgevangen die niet meer terug de wildernis in kunnen omdat ze te beschadigd zijn door de toerisme-industrie om nog zelfstandig te leven. Door middel van fundraising wordt er geld ingezameld om olifanten weg te kopen uit het toerisme, waar ze vaak zwaar mishandeld worden.

Keijl: ‘Het is niet goedkoop om een olifant vrij te kopen. Een kalf kost al snel 8.000 tot 10.000 euro, voor een volwassen olifant wordt 10.000-14.000 euro betaald. En dan heb je het over ongezonde olifanten. Elephants World krijgt hulp van vrijwilligers om genoeg geld in te zamelen om de olifanten te redden.’

Keijl@ElephantsWorld.1

Onwerkelijk
Het leek de SBRM-student interessant om een bezoek te brengen aan de olifanten, maar vanwege haar drukke stage zat dat er niet in. ‘Ik stuurde al mijn vrienden die me kwamen opzoeken naar de olifantenopvang om te kijken hoe het daar was. Ik kreeg alleen maar leuke verhalen. Toen ik in mijn derde studiejaar een minor in Phuket ging volgen, had ik éindelijk de tijd om door Thailand te reizen en naar de olifanten te gaan.’

‘Het is bizar om tussen de olifanten te staan, zo onwerkelijk. Je kunt de dieren in Elephants World verzorgen, ze voeren en tussen de giganten door het bos lopen. Het is ook mogelijk om een maand voor de dieren te zorgen in ruil voor kost en inwoning.’

Midden in de jungle
Voor haar afstudeeropdracht helpt Keijl de olifantenopvang een marketingplan op te zetten. Dat loopt niet altijd even soepel. ‘Ik ben in november in Thailand geweest, maar ik werk vooral vanuit Nederland. Elephants World ligt midden in de jungle dus het kan zomaar dat het internet er daar dagen uitligt en dat ze ook niet kunnen bellen. Ik kan mijn stagebegeleider dus niet heel makkelijk bereiken.’

Elephants World is altijd opzoek naar vrijwilligers. Ben jij ouder dan 21 jaar? Dan kun je je hier aanmelden.

Punt. Of had jij nog wat?

Goed bezig

Goed bezig!!

2016-06-03 10:46:03

Meer lezen?