Terug naar overzicht

Meer dan 2.000 euro collegegeld in 2017

Het wettelijke collegegeld gaat in 2017 omhoog naar 2.006 euro. De stijging met 22 euro is de kleinste in jaren.

De verhoging kwam niet onverwachts: tot en met het studiejaar 2018/2019 zal het collegegeld jaarlijks met 22 euro toenemen. Dit is te danken aan voormalig onderwijsminister Plasterk, die het geld wilde gebruiken om docenten meer salaris te geven. De aanvullende beurs voor studenten gaat jaarlijks met hetzelfde bedrag omhoog.

Kleinste verhoging in jaren
Het is de kleinste verhoging in jaren. In 2014 ging het collegegeld nog met 71 euro omhoog. Normaal gesproken worden de bedragen voor inflatie gecorrigeerd, waardoor ze hoger kunnen uitvallen. Dit jaar was dat kennelijk niet nodig.

De verhoging werd bekendgemaakt in de Staatscourant. Het wettelijk vastgestelde tarief voor een voltijdstudie is komend studiejaar 1.984 euro.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?