Terug naar overzicht

Studenten CE behalen geen podiumplek bij Dutch Student Sales Challenge

Dutch Student Sales Challenge max
Ze haalden nét geen podiumplek tijdens de Dutch Student Sales Challenge, maar Dasja Kostina en Jur Smeekens, vierdejaarsstudenten Commerciële Economie in Breda, vonden hun deelname ‘goud waard’.

Tijdens de Dutch Student Sales Challenge strijden tien hogescholen tegen elkaar voor de titel: beste aanstormend salestalent. Zowel Avans Breda als Den Bosch werd vertegenwoordigd tijdens de twee dagen durende wedstrijd.

Salesgesprek
Dasja vertelt: ‘De Challenge wordt georganiseerd door Canon. We kregen workshops, presentaties en een creativiteitstraining. Daarna moesten we in duo’s een salesgesprek houden met een accountmanager van Canon. Alleen waren de rollen omgedraaid. Hij speelde een inkoper en wij waren de accountmanagers.’

Kopje koffie
Jur en Dasja kenden elkaar voor de Challenge nog niet. ‘Dat was best wel raar, want we zitten in hetzelfde jaar.’ Om mee te doen met de wedstrijd, moesten de studenten eerst een motivatiebrief schrijven aan Salesdocent Mehmet Genc. ‘Uiteindelijk zijn wij samen uitgekozen. Mehmet raadde ons aan om eerst een kop koffie samen te gaan drinken om elkaar te leren kennen. We moesten wel op elkaar ingespeeld zijn tijdens de Challenge.’

Ondanks dat de studenten Commerciële Economie niet wonnen, vonden ze het een fantastische dag. ‘Natuurlijk is het jammer dat we niet bij de top drie zitten’, zegt Dasja, ‘Je gaat ervoor en wil laten zien wat je kunt. Maar het was een ultieme kans en de ervaring was goud waard.’

Punt. Of had jij nog wat?

Jur Smeekens

Helemaal mee eens! Ontzettend gave ervaring en veel inspirerende mensen leren kennen! Bedankt voor deze kans Avans Breda !

2016-06-14 12:14:39

Meer lezen?