Terug naar overzicht

Studenten Integrale Veiligheid Breda starten studievereniging Argus

Vanaf volgend schooljaar is Avans Breda een nieuwe studievereniging rijker: SV Argus. Zes studenten Integrale Veiligheid (IV) vormen het bestuur, met derdejaarsstudent Claire Roelofs als eerste voorzitter. ‘Ons hoofddoel is studenten van verschillende jaren bij elkaar brengen.’

‘Wij willen de drempel verlagen die er nu bestaat tussen de verschillende jaarlagen. We kennen elkaar eigenlijk niet en dat is jammer. Want naast netwerken en sociale contacten opdoen, kunnen we ook veel van elkaar leren over stagelopen en afstuderen’, aldus IV’er Claire.

Dat er behoefte is aan een studievereniging bleek uit een enquête die de bestuursleden verspreidden onder hun medestudenten. En ook docenten zijn enthousiast. Bestuurslid Dianthe van der Krift: ‘Veel van hen hebben aangegeven dat ze ons willen helpen. Ook studievereniging Collegium, voor studenten Bestuurskunde en Integrale Veiligheid in Den Bosch, heeft ons geholpen bij het opstarten.’

Welkomstpakket
Inmiddels zijn de bezoeken aan de Kamer van Koophandel en de notaris achter de rug en is het bestuur druk met de voorbereidingen op het komend schooljaar. Er wordt een folder gedrukt die naar nieuwe studenten wordt verstuurd, ze maken een welkomstpakket én ze mogen een dag van de introductie invullen.

Dianthe: ‘In de ochtend zullen vijf experts uit ons vakgebied een lezing houden en in de middag trekken we het centrum van Breda in voor spelletjes en een barbecue. ’s Avonds staat er dan nog een kroegentocht op het programma.’

Inhoud & gezelligheid
De kersverse vereniging hoopt in haar eerste jaar zo’n honderd leden aan zich te verbinden. Claire: ‘Wij willen onze leden een gevarieerd programma aanbieden, een mooie mix van studiegerelateerde zaken als workshops, gastsprekers en bedrijfsbezoeken, maar ook een maandelijkse borrel.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?