Terug naar overzicht

Avansstudent racet van Putten naar Hongarije in rallyrace

rally-maxIn vijf dagen van het Nederlandse Putten naar Siófok in Hongarije rijden met een wrak van minimaal 25 jaar of ouder. Eerstejaarsstudent Small Business and Retail Management (SBRM) Stefan van den Berg gaat het voor de tweede keer proberen tijdens de Park and Party Run.

Tijdens deze rally, die maandag van start gaat, strijden 150 teams tegen elkaar door zoveel mogelijk punten binnen te slepen tijdens opdrachten die onderweg vervuld moeten worden. ‘Vorig jaar moesten we in Frankrijk op zoek naar een fles wijn van een bepaald merk en een bepaald jaar,’ vertelt Stefan. ‘Ook moesten we met een bootje een ravijn in om vanuit een bepaalde hoek een foto te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is een opdracht in de race.’

Audio 100 uit 1986
Iedere avond verzamelen de deelnemers zich op een camping en worden er punten toegekend aan de best geslaagde opdrachten. Wie bij aankomst in Hongarije de meeste punten heeft gescoord wint. Vorig jaar won het team van de SBRM-student en daarom mag hij dit jaar gratis aan de start verschijnen.

Stefan is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen. ‘Ik heb een Audi 100 uit 1986 gevonden, waar we nu druk aan sleutelen. De motor doet het, maar het is de vraag of we Hongarije ook halen. het is zo’n oude auto.’

Geen navigatiesysteem
Toch is de SBRM-student niet bang dat hij aan de kant van de weg komt te staan. ‘Er rijden zoveel autokenners mee, er is altijd wel iemand die je kan helpen in geval van pech.’ Een navigatiesysteem hoopt Stefan niet te gebruiken. ‘Het is veel leuker om een kaart te gebruiken.’

Voor de facebookpagina van de opleiding Small Business and Retail Management gaat de student een aftermovie van zijn roadtrip maken. Ook zal hij via de pagina updates geven over zijn avontuur. ‘Daar kijk ik het meeste naar uit,’ vertelt hij. ‘Het avontuur, daar heb ik heel veel zin in.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?